Gelaagd glas wordt aangemerkt als veiligheidsglas. Deze glassoort bestaat uit minimaal twee glaslagen met daarin een speciale folielaag. Deze smelten onder hoge temperatuur aaneen. Als het glas door impact scheurt, zorgt het folie ervoor dat het gelaagde glas bijeen wordt gehouden. Daarnaast heeft het goede isolerende eigenschappen en draagt het bij aan de inbraakpreventie van een woning, schuur of ander gebouw. Ook op het gebied van veiligheid is gelaagd glas een prima keuze.
Gelaagd glas en zijn veilige eigenschappen
Gelaagd veiligheidsglas bestaat uit minimaal 2 glasbladen met daartussen een (doorzichtige) taaie kunststoffolie. Deze folie zorgt ervoor dat het glas bij breuk bij elkaar gehouden wordt. Hierdoor ontstaan geen gevaarlijke scherven en is er dus geen risico op ernstig lichamelijk letsel. Gelaagd glas heeft als extra voordeel dat de ruit bij breuk één geheel blijft en er geen grote opening ontstaat, zoals bij gewoon glas wel het geval is. Het blijft dus onmogelijk door de ruit heen te vallen als de ruit voldoende dik is. Gelaagd glas vindt u bijvoorbeeld terug als voorruit in de auto, dak beglazing, balustrades en ook in ramen en deuren
Toepassingen en mogelijkheden van gelaagd glas
Ook autoruiten zijn voorzien van gelaagd glas. Zo wordt voorkomen dat de voorruit direct breekt als er sprake is impact door bijvoorbeeld een opspattend steentje. Gelaagd glas kan in de woning op diverse manieren worden gebruikt. Hetzij voor dakbeglazing of veranda’s, maar ook voor garagedeuren, binnendeuren of andere toegangsdeuren die veilig en inbraakwerend moeten zijn. Gelaagd glas kan geleverd worden in diverse afmetingen. Het folie tussen de twee glaslagen in kan tevens worden voorzien van een patroon of motief. Door het gladde oppervlak van dit veiligheidsglas is reinigen geen probleem.