GELAAGD GLAS

Gelaagd Glas van Glashandel Vrenegoor

Gelaagd glas wordt aangemerkt als veiligheidsglas. Deze glassoort bestaat uit minimaal twee glaslagen met daarin een speciale folielaag. Deze smelten onder hoge temperatuur aaneen. Als het glas door impact scheurt, zorgt het folie ervoor dat het gelaagde glas bijeen wordt gehouden. Daarnaast heeft het goede isolerende eigenschappen en draagt het bij aan de inbraakpreventie van een woning, schuur of ander gebouw. Ook op het gebied van veiligheid is gelaagd glas een prima keuze.

Gelaagd glas en zijn veilige eigenschappen

Gelaagd veiligheidsglas bestaat uit minimaal 2 glasbladen met daartussen een (doorzichtige) taaie kunststoffolie. Deze folie zorgt ervoor dat het glas bij breuk bij elkaar gehouden wordt. Hierdoor ontstaan geen gevaarlijke scherven en is er dus geen risico op ernstig lichamelijk letsel. Gelaagd glas heeft als extra voordeel dat de ruit bij breuk één geheel blijft en er geen grote opening ontstaat, zoals bij gewoon glas wel het geval is. Het blijft dus onmogelijk door de ruit heen te vallen als de ruit voldoende dik is. Gelaagd glas vindt u bijvoorbeeld terug als voorruit in de auto, dak beglazing, balustrades en ook in ramen en deuren

Toepassingen en mogelijkheden van gelaagd glas

Ook autoruiten zijn voorzien van gelaagd glas. Zo wordt voorkomen dat de voorruit direct breekt als er sprake is impact door bijvoorbeeld een opspattend steentje. Gelaagd glas kan in de woning op diverse manieren worden gebruikt. Hetzij voor dakbeglazing of veranda’s, maar ook voor garagedeuren, binnendeuren of andere toegangsdeuren die veilig en inbraakwerend moeten zijn. Gelaagd glas kan geleverd worden in diverse afmetingen. Het folie tussen de twee glaslagen in kan tevens worden voorzien van een patroon of motief. Door het gladde oppervlak van dit veiligheidsglas is reinigen geen probleem.

Kenmerken

 • Valveilig en inbraakwerend
 • Goede isolerende eigenschappen
 • Leverbaar in diverse afmetingen
 • Folie kan desgewenst worden voorzien van een logo of motief

Contact opnemen

  • LEVERING UIT
   EIGEN FABRIEK
  • ALLE GLASSOORTEN
   LEVERBAAR
  • WIJ ZETTEN
   EN PLAATSEN OOK
  • ALL BEWERKINGEN
   MOGELIJK
  • VOOR PARTICULIER
   EN PROFESSIONAL
  • SPECIALIST
   SINDS 1978
  Vrenegoor Glashandel

  Gelaagd glas nodig?

  Familiebedrijf Vrenegoor is sinds 1978 dé specialist in glasbewerking in Haarlem en omgeving. Wij verzorgen alle soorten gespecialiseerde glasbewerking zoals slijpen, snijden, zagen, boren en zandstralen. Glashandel Vrenegoor is de glasspecialist waar u naar op zoek bent, maar ook standaardwerk leveren wij net zo graag. Wij leveren glas aan particulier en professional, van eenvoudig ruitje tot complex geslepen hardglas. Ook kunnen wij glas zetten en plaatsen en hebben wij een uitgebreide collectie glasbeslag.

  top